Блины с маслом

Ryssland

Blinier med smör

Ett enkelt recept för dig som vill laga läckra och tunna pannkakor med smör. Några minuter av din tid och varma pannkakor står på bordet! Blinier brukar vara gjorda på bovetemjöl är ofta i storlek som plättar - de kan ätas med olika tillbehör och göras tämligen festliga. Här är en snabb och enkel variant i pannkaksform!

  • Tillagningstid: 30 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 6
  • Kategori: Dessert
  • Kalorier/portion (kcal): 224

Ingredienser

Strösocker, 30 g

Salt, 1 nypa

Ägg, 2 st

Mjölk, 2 dl

Vetemjöl, 100 g

Smör, 40 g + extra efter smak till serveringen

Olja efter behov till stekningen (kan uteslutas)

Tillagning

1. Vispa äggen i en djup skål och blanda dem med en nypa salt. Tillsätt sedan lite socker och blanda ingredienserna igen.

2. Tillsätt siktat vetemjöl i smeten.

3. Tillsätt mjölken lite i taget och rör om smeten med en visp för att undvika klumpar. Den kommer att vara tjock till en början, men slät. Häll i resten av mjölken och rör om, låt degen vila i 15 minuter.

4. Häll smält smör i degen, blanda allt med en visp, Nu är det dags att steka pannkakorna.

5. Stek pannkakorna på båda sidor och häll ett tunt lager smet i pannan. Stek i 15–20 sekunder tills de är gyllenbruna. Vid behov kan pannan smörjas lätt med olja, även om det finns en hel del fett i smeten.

6. Servera blinierna (pannkakorna) med smör.