
Bratkartoffeln
Tyskland
Stekt potatis

Du kan enkelt göra perfekta stekta potatisar själv med mormors tyska originalrecept! Det är bäst att tillaga dem i en panna med kokt potatis – de blir underbart krispiga och goda. Perfekta till en riktig skogshuggarbiff (recept finns på hemsidan) och till så mycket annat.
- Tillagningstid: 55 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4
- Kategori: Tillbehör
- Kalorier/portion (kcal): 600
Ingredienser
Potatis, 1,2 kg
Salt, 2 tsk
Solrosolja, 4-6 msk
Malen peppar, ½ tsk
Smör, 100 g
Tillagning
1. Koka potatisen med skalet på i lätt saltat vatten i cirka 25 minuter. Häll av vattnet, skölj den kokta potatisen med kallt vatten och låt den svalna. Skala den avsvalnade potatisen och skär den i tunna skivor. Stora potatisar delas på längden i halvor.
2. Värm oljan i en stekpanna. Lägg potatisskivorna och stek på båda sidor på medelvärme tills de är krispiga. Vänd inte potatisen för ofta, då kan de falla isär. Tillsätt smöret i små flingor när potatisen är brynt på båda sidor och stek i 2 minuter, vänd potatisen försiktigt, tills den är gyllenbrun. Krydda med salt och peppar. Hackade örter som persilja, gräslök eller dill kan strös över potatisen om så önskas. Smaklig måltid!