
Bulalo
Filippinerna
Bulalo

Det är ett faktum att många filippinare älskar grytor och sopprätter. Från den syrliga sinigang till den söta tinola finns det garanterat en sopprätt för varje smakpreferens – alla är fantastiska att smutta på och njuta av, särskilt under långa, svala nätter. En av de mest populära, och förmodligen den mest utsökta, sopporna som finns är den klassiska Bulalo, eller oxläggsgrytan.
- Tillagningstid: 2 timmar inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4
- Kategori: Huvudrätt
- Kalorier/portion (kcal): 492
Ingredienser
Oxlägg, 900 g
Vitkål, ½ st
Bok choy, 1 knippe
Majskolvar, 2 st
Salladslök, grovhackad i 3½-4 cm stora bitar, 1,2 dl
Gul lök, 1 st
Vatten, 1 l
Fisksås efter smak (kan uteslutas)
Tillagning
1. Häll i vatten i en stor kastrull och koka upp.
2. Lägg i oxlägget följt av löken och de hela pepparkornen och låt sjuda i 1½ timme (eller 30 minuter om tryckkokare används), eller tills köttet är mört.
3. Tillsätt majskolvarna, delade i 3, och låt sjuda i ytterligare 10 minuter.
4. Tillsätt fisksås, hela vitkålsblad, bok choy och salladslök.
5. Servera varmt. Dela och njut!