ଚିକେନ୍ ବଟର ମସଲା

Indien

Kycklingmasala med smör

Om du gillar kryddstark mat kommer du att älska denna rätt med kyckling, smör och kryddor. Kycklingen marineras med tomater och grädde, för att sedan kryddas med en mängd olika aromatiska kryddor. Tro mig, du kommer inte att nöja dig med en portion ;)

  • Tillagningstid: 45 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 4
  • Kategori: Huvudrätt
  • Kalorier/portion (kcal): 1 018

Ingredienser

Olja, 4 msk

Smör, 100 g

Ingefärs- och vitlökspasta, 2 tsk

Kycklingkött, benfritt, ½ kg

Tomater, 300 g

Malen röd chilipeppar, 1½ tsk

Malen gurkmeja, 1½ tsk

Currypulver, 2 tsk

Salt efter smak

Torkade bockhornsklöverblad (kasuri methi), 4 msk

Grädde, 300 g

Färsk ingefära, 1 bit

Grön chilifrukt efter smak till garnering

Färsk koriander, hackad, 2 msk till garnering

Kokt ris som tillbehör

Tillagning

1. Värm olja i en stekpanna.

2. Tillsätt ingefärs- och vitlökspasta samt kyckling i bitar.

3. Stek kycklingen tills den är gyllenbrun.

4. Lägg nu kycklingen i en stekpanna med smör och tillsätt de mixade tomaterna.

5. Stek kycklingen i 2-3 minuter.

6. Tillsätt nu rött chilipulver, currypulver och salt, rör om försiktigt tills oljan separerar. Tillsätt sedan de torkade bockhornsklöverbladen.

7. Tillsätt nu grädden och den hackade ingefäran, täck över och koka en stund.

8. Garnera med gröna chilifrukter och korianderblad. Servera med kokt ris.