
ଚିକେନ୍ ବଟର ମସଲା
Indien
Kycklingmasala med smör

Om du gillar kryddstark mat kommer du att älska denna rätt med kyckling, smör och kryddor. Kycklingen marineras med tomater och grädde, för att sedan kryddas med en mängd olika aromatiska kryddor. Tro mig, du kommer inte att nöja dig med en portion ;)
- Tillagningstid: 45 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4
- Kategori: Huvudrätt
- Kalorier/portion (kcal): 1 018
Ingredienser
Olja, 4 msk
Smör, 100 g
Ingefärs- och vitlökspasta, 2 tsk
Kycklingkött, benfritt, ½ kg
Tomater, 300 g
Malen röd chilipeppar, 1½ tsk
Malen gurkmeja, 1½ tsk
Currypulver, 2 tsk
Salt efter smak
Torkade bockhornsklöverblad (kasuri methi), 4 msk
Grädde, 300 g
Färsk ingefära, 1 bit
Grön chilifrukt efter smak till garnering
Färsk koriander, hackad, 2 msk till garnering
Kokt ris som tillbehör
Tillagning
1. Värm olja i en stekpanna.
2. Tillsätt ingefärs- och vitlökspasta samt kyckling i bitar.
3. Stek kycklingen tills den är gyllenbrun.
4. Lägg nu kycklingen i en stekpanna med smör och tillsätt de mixade tomaterna.
5. Stek kycklingen i 2-3 minuter.
6. Tillsätt nu rött chilipulver, currypulver och salt, rör om försiktigt tills oljan separerar. Tillsätt sedan de torkade bockhornsklöverbladen.
7. Tillsätt nu grädden och den hackade ingefäran, täck över och koka en stund.
8. Garnera med gröna chilifrukter och korianderblad. Servera med kokt ris.