Chuletillas de cordero lechal al ajillo

Spanien

Dilammkotletter med vitlök

Att grilla lammkotletter kräver inga större matlagningskunskaper, se bara till att grillen är rykande het, penslad med olivolja, att kotletterna kryddas med salt och peppar och att de grillas tills de är väl brynta på båda sidor. Håll ett öga på grillen så kotletterna inte blir överstekta och torra bara. Med massor av pommes frites, så det finns ingen anledning att krångla till det. Eller det är klart, en god tomat- och löksallad passar fint till (recept på både ugnsbakade pommes frites och tomat- och löksallad finns på hemsidan).

  • Tillagningstid: 25 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 4
  • Kategori: Huvudrätt
  • Kalorier/portion (kcal): 342

Ingredienser

Dilammkotletter, 30 st

Vitlöksklyftor, 3 st

Färsk bladpersilja efter smak

Salt efter behov

Nymalen svartpeppar efter smak

Olivolja (extra jungfruolja) efter smak och behov

Tillagning

1. Skala vitlöken och skiva den. Krydda kotletterna med salt och peppar. Ställ åt sidan.

2. Värm en stekpanna med en skvätt olja och lägg ner kotletterna i omgångar, låt dem steka i 2 eller 3 minuter på varje sida. Lägg vitlöksskivor för varje omgång kotletter och och lägg över dem i formen vartefter kotletterna blir stekta och läggs över i samma form. Se till att vitlöken inte bränns - bränd vitlök kan inte serveras men de gyllenbruna är utsökta.

3. Upprepa stekprocessen tills alla kotletter är klara.

4. Värm gärna serveringsfatet så att maten inte blir kall. Placera det antingen i ugnen i några minuter på 40 eller 50 graders värme eller fyll den med kokande vatten i några minuter för att värma upp den. 

5. Strö hackad persilja över kotletterna och servera med potatis (till exempel ugnsbakade pommes frites, recept finns på hemsidan).