
Costillas de cerdo al horno con salsa barbacoa casera
Spanien
Ugnsbakat revbensspjäll med hemlagad barbecuesås

Även om det här köttet är utsökt som det är,bara stekt i ugnen, är det här receptet ännu fylligare tack vare barbecuesåsen som ger en alldeles speciell söt och syrlig touch. Dessutom kommer revbensspjället med en utsökt sidorätt: Ugnsbakad potatis och brynt lök. Längtar du efter att prova?
- Tillagningstid: 1 timme 15 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4
- Kategori: Huvudrätt
- Kalorier/portion (kcal): 838
Ingredienser
Revbensspjäll, cirka 1 kg
Små delikatesspotatisar, 700 g
Små gula lökar (cebollitas francesas), ½ kg
Smör, 20 g
Sherry, ½ dl
Färska timjankvistar efter smak
Olivolja (extra jungfruolja) efter smak
Salt efter smak
Malen peppar efter smak
Sojasås, 2 msk
Vinäger, 1 msk
Honung, 1 msk
Ketchup, 1 msk
Stekta passerade tomater (tomate frito), 100 g
Paprikapulver, 1 msk
Vitlökspulver, 1 tsk
Lökpulver, 1 tsk
Tillagning
1. Börja med att skölja revbenen och ta bort överflödigt fett med en kniv. Lägg dem i en ugnsform och värm ugnen till 175 grader.
2. Blanda sojasås, vinäger och honung i en skål till barbecuesåsen. Tillsätt ketchup och tomate frito när det är blandat. Rör om och blanda tills det är slätt. Tillsätt nu paprika och vitlöks- samt lökpulver.
3. Pensla revbenen generöst med barbecuesåsen. Placera formen i en förvärmd ugn på 175 grader och tillaga revbenen i cirka 45 minuter. Ringla över mer barbecuesås när tiden har gått och grädda i ytterligare 10 minuter.
4. Skölj potatisarna, skär dem i hälften och krydda med salt och peppar. Lägg på en bakplåt och ringla över olivolja. Tillsätt en kvist timjan och grädda i 25 minuter i 180 grader tills de är mjuka och gyllenbruna.
5. Skala och fräs löken i en panna med smör tills den är gyllenbrun. Tillsätt sherryn och puttra tills alkoholen avdunstat.
6. Servera revbenen på ett fat, garnerade med ett par kvistar timjan. Servera med resterande sås samt potatisen och löken vid sidan om.