Crunchy chopped salad

Storbritannien

Knaprig hackad sallad

Varför inte uppmuntra barnen att lära sig viktiga köksfärdigheter med denna knapriga sallad med granatäppelkärnor? Salladen passar fint till mycket, eller bara som den är. Om du vill ha en matlagningseftermiddag med familjen kan en kyckling-, skink- och purjolökspaj (recept finns på hemsidan) fungera alldeles utmärkt till. 

  • Tillagningstid: 20 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 4-6
  • Kategori: Tillbehör
  • Kalorier/portion (kcal): 144

Ingredienser

Citron, 1 st

Olivolja (extra jungfruolja), 4 msk

Dijonsenap, 1 tsk

Honung, 1 tsk

Körsbärstomater, gärna i olika färger, 10 st

Gurka, ½ st

Hjärtsallat, 2 st

Krasse, 1 kruka

Granatäppelkärnor, 100 g

Blandade frön (t ex solrosfrön och pumpakärnor), 25 g

Salt efter smak

Malen peppar efter smak

Tillagning

1.  Pressa saften ur citronen i en syltburk eller liten skål tillsammans med oljan.

2. Tillsätt senap, honung och en rejäl nypa salt och svartpeppar. Förslut burken och skaka för att blanda, eller vispa ihop ingredienserna. 

3. Skär tomaterna i fjärdedelar och lägg dem i en stor skål.

4. Skär i två halvor på längden, halvera sedan halvorna så att det blir fyra gurkstavar. Skär stavarna i skivor. Lägg ner gurkan i skålen med tomaterna.

5. Putsa salladen, skär sedan salladen på mitten och på mitten igen för att få fyra klyftor. Strimla den sedan. Upprepa med de återstående klyftorna och häll ner salladen i skålen.

6. Klipp ner krasse direkt i skålen med en kökssax. Tillsätt granatäppelkärnor samt även frön om så önskas.. Ringla över ungefär hälften av dressingen över salladen och blanda ihop allt.