
ଧନିଆ ଚଟଣି
Indien
Korianderchutney

Denna gröna chutney (korianderchutney) är en utsökt, syrlig, aptitretande och kryddig chutney. Korianderblad, gröna chilifrukter och jordnötter är huvudingredienserna i receptet, medan vitlök, ingefära, sesamfrön och färsk kokosnöt tillsätts för att göra den smakrik, utsökt och kryddig. Lite av denna chutney ger en ny dimension till konsistensen och smaken på vilken indisk chaat (snacks) som helst.
- Tillagningstid: 5 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4
- Kategori: Tillbehör
- Kalorier/portion (kcal): 91
Ingredienser
Färsk koriander, finhackad, 2,4 dl
Spiskumminfrön, ½ tsk
Jordnötter, 1 tsk
Sesamfrön, ½ tsk
Kokosflingor, 2 tsk
Vitlöksklyftor, 3 st
Grön chilifrukt, 1 st
Färsk ingefära, 6 mm
Strösocker, 1 tsk
Salt efter smak
Vatten, 1½ msk
Tillagning
1. Lägg hela spiskumminfrön, jordnötter, sesamfrön och kokosflingor i en liten burk med en mixer eller kryddkvarn.
2. Mal alla ingredienser till en mjuk, pulveraktig pasta.
3. Tillsätt hackad koriander, vitlök, grön chili, ingefära, socker, salt, citronsaft och 1½ msk vatten.
4. Mal igen tills en slät pasta bildas. Smaka av chutney och blanda väl.
5. Häll över chutneyn i en serveringsskål och servera till frukost, eller varför inte som tillbehör till blandade grönsakspakodas (recept finns på hemsidan).