Easy chicken paillard

USA

Enkel kycklingpaillard

Kycklingpaillard är en snabb och enkel metod att tillaga kyckling. Termen "paillard" är en gammaldags fransk matlagningsmetod som används för att platta till en benfri köttbit, eller skära upp den till en fjärilskotlett. Detta bryter ner fibrerna i köttet, vilket innebär att tillagningen går snabbare och blir jämnare. Om du bara kan få stora bröst, skär dem på mitten horisontellt och stöt de halverade brösten istället. Det här blir franskt med en touch av New York.

  • Tillagningstid: 35 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 4
  • Kategori: Huvudrätt
  • Kalorier/portion (kcal): 524

Ingredienser

Oliver (castelvetrano eller picholine), urkärnade, 1,2 dl

Kapris, små, 2 msk

Citron, 1 st

Dijonsenap, 1 msk

Honung, 2 tsk

Chili flakes, ¼ tsk

Koshersalt, 2¼ tsk

Nymalen svartpeppar, 1¼ tsk

Kycklingbröst, ben- och skinnfria, 4 st `a cirka 200 g

Vitlökspulver, 2 tsk

Vetemjöl, 0,8 dl

Olivolja 7 msk

Frisésallat, 115 g

Mandel, skivad, 0,8 dl

Tillagning

1. Grovhacka urkärnade oliver och kapris, lägg i en skål. Riv skalet av 1 liten citron fint tills det blir en packad 1 tsk, lägg i skålen. Pressa saften ur citronen tills det blir 1 msk saft. Häll över i skålen.

2. Tillsätt 1 msk dijonsenap, 2 tsk honung, chiliflingor, ¼ tsk koshersalt och ¼ tsk svartpeppar. Rör om. Tillsätt 3 matskedar olivolja och vispa.

3. Arbeta med ett kycklingbröst åt gången: Lägg det i en återförslutningsbar plastpåse och förslut påsen. Tryck ut så mycket luft som möjligt. Stöt med den platta sidan av en köttklubba, kavel eller liten stekpanna till en jämn tjocklek på 6 mm. Lägg det tillplattade kycklingbröstet (paillarden) åt sidan och upprepa med de återstående 3 brösten.

4. Krydda varje paillard på båda sidor med ½ tsk koshersalt, ¼ tsk svartpeppar och ½ tesked vitlökspulver. Häll vetemjöl i en stor, djup tallrik.

5. Vänd 1 paillard i mjölet tills den är jämnt täckt, tryck sedan ut överflödigt mjöl. Lägg den på en stor tallrik och upprepa med en andra paillard. (Vänd de återstående 2 precis innan stekning.)

6. Värm 2 msk olivolja i en stor gjutjärnspanna eller stekpanna på medelhög värme tills den skimrar. Lägg de mjölade paillarderna i ett enda lager och stek tills de är genomstekta, lätt brynta och lätt krispiga på båda sidor, 2-3 minuter per sida.

7. Flytta över till ett galler på en bakplåt med kant och täck sedan löst med aluminiumfolie för att hålla varm.

8. Vänd de återstående 2 paillarderna i mjölet. Torka av stekpannan med en pappershandduk och tillsätt sedan de återstående 2 matskedarna olivolja. Upprepa stekningen av de återstående paillarderna.

9. Riv cirka 9-10 dl friséesallat i munsbitar i en medelstor skål. Tillsätt hälften av olivdressingen och blanda så att allt täcks.

10. Servera paillarderna antingen på en bädd av sallad eller med salladen serverad ovanpå. Skeda och fördela resterande olivblandning ovanpå varje paillard. Garnera varje paillard med 1 rågad msk skivad rostad mandel.