Fried clam strips

USA

Friterade strimlade musslor

Gjorda på rätt sätt är dessa friterade musslor möra och helt enkelt svåra att sluta äta. Om du aldrig har friterat musslor hemma, slappna av. Det är enkelt! Lätt panerade och friterade, eller tillagade i air-fryer om du föredrar det, tills de är perfekt gyllenbruna, passar dessa musslor bra med en god tartarsås, en skvätt maltvinäger eller en skvätt färsk citron. Till paneringen kan majsmjölet lämpligen kryddas efter smak med vitlökspulver, lökpulver, paprikapulver, sellerisalt, cayennepeppar och gurkmeja.

  • Tillagningstid: 20 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 6
  • Kategori: Förrätt
  • Kalorier/portion (kcal): 503

Ingredienser

Vegetabilisk olja till friteringen

Kryddad fiskpanering av majsmjöl, 340 g

Vetemjöl, 4 msk

Salt efter smak

Malen peppar efter smak

Kärnmjölk, 3,6 dl

Ägg, 1 st

Het sås, ½ tsk eller efter smak

Färskt strimlat rödmusselkött (fot), 900 g

Tillagning

1. Värm olja i en stor, tung panna (minst 7½ cm djup) till 190 grader. Blanda paneringen med mjöl i en grund skål. Krydda med salt och peppar efter smak. 

2. Blanda kärnmjölk, ägg och het sås (om så önskas) i en annan skål. 

3. Doppa musslorna i mjölk- och äggblandningen och sedan i mjöl. Lägg musslorna i oljan i små omgångar (överfyll inte). Stek tills de är gyllenbruna och krispiga, cirka 1 minut. Ha kontroll på oljans temperatur och återuppta stekningen när oljan når 190 grader per omgång. Lägg över på hushållspapper och krydda med lite salt. Upprepa med resterande musslor.