Frittata del contadino

Italien

Bondens frittata

Rustikt, snabbt och smakrikt! Bondens frittata är en utsökt rätt som är enkel att tillaga, prisvärd och smakrik. Perfekt för hela familjen, den kommer att vinna allas tycke från första tuggan. Ett perfekt sätt att börja en dag!

  • Tillagningstid: 30 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 4
  • Kategori: Frukost
  • Kalorier/portion (kcal): 399

Ingredienser

Ägg, 7 st

Salsiccia, 200 g

Gula lökar, 2 st

Parmesan- eller pecorinoost, 50 g

Salt efter smak

Malen peppar efter smak

Olivolja (extra jungfruolja) efter smak

Tillagning

1. Smula eller hacka salsiccian och skala och skiva löken tunt. Lägg löken och korven i en stekpanna med lite olja och bryn på låg värme i några minuter, täckt.

2. Vispa upp äggen med riven parmesan- eller pecorinoost, en nypa salt om det behövs och en nypa nymalen peppar. Tillsätt salsiccian och löken och blanda allt.

3. Värm en stekpanna med 22 cm diameter. Ringla över olja när pannan är varm och tillsätt de uppvispade äggen med salsiccian och löken. Stek på mycket låg värme, först på ena sidan, vänd sedan frittatan med lock och stek på andra sidan.

4. Så snart frittatan är gyllenbrun på båda sidor är den klar. Låt den svalna i några minuter.