干炒牛河

Kina

Wokade nudlar med nötkött

Wokade nudlar med nötkött är en traditionell kantonesisk rätt. Det är en smakrik och tilltalande wok som tack vare sin korta tillagningstid passar utmärkt som vardagsmiddag. Servera med gärna med en het chilisås.

  • Tillagningstid: 30 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 4
  • Kategori: Huvudrätt
  • Kalorier/portion (kcal): 1 256

Ingredienser

Nötkött, 800 g

Risnudlar, färska, 800 g

Schalottenlök, ½ st

Salladslökar, 2 st

Äggvitor, 2 st

Böngroddar, 400 g

Ljus sojasås, 6 msk

Malen vitpeppar, 4 nypor

Majsstärkelse, 2 tsk

Vatten, 4 msk

Vegetabilisk olja, 2 msk

Mörk sojasås, 2 msk

Ostronsås, 2 msk

Strösocker, 2 nypor

Tillagning

1. Marinera nötköttet: Blanda ingredienserna till marinaden och rör om väl. Häll marinaden över det strimlade nötköttet och blanda väl med händerna för att dra in smaken.

2. Förbered såsen: Blanda alla ingredienser till såsen i en skål, rör om väl och ställ åt sidan.

3. Woka risnudlarna snabbt: Värm lite olja i en wok, tillsätt risnudlarna och stek i 2 minuter. Ta upp och ställ åt sidan.

4. Woka köttet: Värm olja i woken igen, tillsätt köttet och woka tills det är genomstekt. Ta upp och ställ åt sidan.

5. Värm olja i en wok och fräs lök och salladslök tills det doftar. Tillsätt sedan böngroddar och woka tills de är halvt klara. Tillsätt nudlarna och köttet och woka tills allt blandats. Häll i såsen och woka tills allt är jämnt blandat.