
Huevos rotos con morcilla, piquillo y patatas
Spanien
Knäckta ägg med blodkorv, piquillopaprika och potatis

Huevos rotos, eller "trasiga ägg" eller "knäckta ägg", är en av de mest populära rätterna på krogar över hela Spanien. Detta är en otroligt enkel kombination av stekt potatis, korv eller jamón och perfekt stekta ägg som kan serveras när som helst på dygnet. Faktum är att spanjorer oftast äter denna goda rätt som lunch eller middag. I just det här receptet ingår blodkorv från Burgos, en ursprungsskyddad rätt som består av grisblod, ris och kryddor. Även piquillopaprikan är ursprungsskyddad när den är odlad i Spanien. Det är en liten söt paprikasort som oftast säljs på burk.
- Tillagningstid: 30 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4
- Kategori: Förrätt
- Kalorier/portion (kcal): 501
Ingredienser
Ägg, 4 st
Piquillopaprikor, 8 st
Blodkorv (morcilla de burgos), 250 g
Potatis, 400 g
Salt efter smak
Olja efter behov
Tillagning
1. Skala och skär potatisarna i stavar. Fräs potatisstavarna och ställ åt sidan.
2. Grilla tärnad piquillopaprika och blodkorv i lite olja. Tillsätt ägg och bryt det över blodkorven och piquillopaprikan.
3. Lägg upp med korv och paprika i botten och potatisen ovanpå.