
Jalapeño bottle caps
USA
Friterade jalapeñokapsyler

Gör dina egna krispiga, knapriga, restauranginspirerade, panerade och friterade jalapeñokapsyler (jalapeñoskivor) hemma! Kryddiga och läckra - de är perfekta som aptitretare eller mellanmål. De är också fantastiska att ha på smörgåsar och hamburgare!
- Tillagningstid: 20 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4
- Kategori: Förrätt
- Kalorier/portion (kcal): 413
Ingredienser
Färsk jalapeño, 3 st
Vetemjöl, 1,2 dl
Vitlökspulver, ½ tsk
Paprikapulver, ½ tsk
Salt efter smak
Malen peppar efter smak
Ägg, 2 stora
Ljus öl (eller sodavatten), 1,2 dl
Jordnötsolja (eller annan vegetabilisk olja), 5-7 dl
Tillagning
1. Värm upp oljan i en stor panna på medelvärme. Låt den inte koka.
2. Blanda mjöl, vitlökspulver, paprikapulver samt salt och peppar i en stor bunke.
3. Tillsätt äggen och vispa till en smet.
4. Rör ner ölen (eller sodavattnet).
5. Doppa ner och täck den skivade jalapeñon med smeten i omgångar.
6. Fritera den panerade jalapeñon i omgångar, cirka 5–6 minuter vardera, vänd vid behov, tills de är gyllenbruna och krispiga.
7. Låt rinna av på hushållspapper och salta lätt medan de är varma. Servera, gärna med ranchdip.