Jalapeño bottle caps

USA

Friterade jalapeñokapsyler

Gör dina egna krispiga, knapriga, restauranginspirerade, panerade och friterade jalapeñokapsyler (jalapeñoskivor) hemma! Kryddiga och läckra - de är perfekta som aptitretare eller mellanmål. De är också fantastiska att ha på smörgåsar och hamburgare! 

  • Tillagningstid: 20 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 4
  • Kategori: Förrätt
  • Kalorier/portion (kcal): 413

Ingredienser

Färsk jalapeño, 3 st

Vetemjöl, 1,2 dl

Vitlökspulver, ½ tsk

Paprikapulver, ½ tsk

Salt efter smak

Malen peppar efter smak

Ägg, 2 stora

Ljus öl (eller sodavatten), 1,2 dl

Jordnötsolja (eller annan vegetabilisk olja), 5-7 dl

Tillagning

1. Värm upp oljan i en stor panna på medelvärme. Låt den inte koka.

2. Blanda mjöl, vitlökspulver, paprikapulver samt salt och peppar i en stor bunke. 

3. Tillsätt äggen och vispa till en smet.

4. Rör ner ölen (eller sodavattnet).

5. Doppa ner och täck den skivade jalapeñon med smeten i omgångar.

6. Fritera den panerade jalapeñon i omgångar, cirka 5–6 minuter vardera, vänd vid behov, tills de är gyllenbruna och krispiga.

7. Låt rinna av på hushållspapper och salta lätt medan de är varma. Servera, gärna med ranchdip.