
Каре барашка в ароматном маринаде
Ryssland
Lammkotletter i aromatisk marinad

Ett alternativ för den som tycker att vanliga spett är en alltför lätt uppgift. Lammracks är bäst lämpade för detta recept, även om annat kött, även nötkött, också tillagas bra i denna marinad. Grillat är vanligt i Ryssland, ofta som spett men här är ett recept som är influerat av världen utanför Ryssland.
- Tillagningstid: 1 timme 30 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4
- Kategori: Huvudrätt
- Kalorier/portion (kcal): 486
Ingredienser
Lammkotletter, ½ kg
Rödlökar, 2 st
Körsbärstomater, 10 st
Citron, 1 st
Sojasås, 3 msk
Färsk rosmarin, 3 kvistar
Olivolja, 4 msk
Granatäpple, 1 st
Salladslök, 4 st
Färsk bladpersilja, 2 stjälkar
Salt, 1 nypa
Malen peppar, 1 nypa
Tillagning
1. Skär rödlökarna i halva ringar.
2. Lägg köttet i en djup skål och tillsätt löken tillsammans med citronsaft, sojasås, små kvistar rosmarin och olivolja. Salta och peppra. Låt marinera i en timme.
3. Grilla köttet på ett grillgaller på varje sida tills det är gyllenbrunt.
4. Lägg den marinerade löken och tomaterna på en tallrik. Dela granatäpplet på mitten och lägg tillsammans med salladslöken och bladpersiljan.
5. Servera lammkotletterna med tillbehören ovan.