Каре барашка в ароматном маринаде

Ryssland

Lammkotletter i aromatisk marinad

Ett alternativ för den som tycker att vanliga spett är en alltför lätt uppgift. Lammracks är bäst lämpade för detta recept, även om annat kött, även nötkött, också tillagas bra i denna marinad. Grillat är vanligt i Ryssland, ofta som spett men här är ett recept som är influerat av världen utanför Ryssland.

  • Tillagningstid: 1 timme 30 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 4
  • Kategori: Huvudrätt
  • Kalorier/portion (kcal): 486

Ingredienser

Lammkotletter, ½ kg

Rödlökar, 2 st

Körsbärstomater, 10 st

Citron, 1 st

Sojasås, 3 msk

Färsk rosmarin, 3 kvistar

Olivolja, 4 msk

Granatäpple, 1 st

Salladslök, 4 st

Färsk bladpersilja, 2 stjälkar

Salt, 1 nypa

Malen peppar, 1 nypa

Tillagning

1. Skär rödlökarna i halva ringar.

2. Lägg köttet i en djup skål och tillsätt löken tillsammans med citronsaft, sojasås, små kvistar rosmarin och olivolja. Salta och peppra. Låt marinera i en timme.

3. Grilla köttet på ett grillgaller på varje sida tills det är gyllenbrunt.

4. Lägg den marinerade löken och tomaterna på en tallrik. Dela granatäpplet på mitten och lägg tillsammans med salladslöken och bladpersiljan.

5. Servera lammkotletterna med tillbehören ovan.