Kartoffel-wedges aus dem ofen

Tyskland

Ugnsstekta potatisklyftor

Potatis, olivolja och kryddor - det är allt du behöver till dessa krispiga potatisklyftor! Det är otroligt att tillaga dem! Skär först potatisen i klyftor med skalet på, marinera dem och baka dem sedan i den förvärmda ugnen tills de är knapriga. Superenkelt! Passar utmärkt till vinmakarbiff på pfalziskt vis med stekta champinjoner till (recept finns på hemsidan) - och till mycket, mycket annat också.

  • Tillagningstid: 45 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 4
  • Kategori: Huvudrätt
  • Kalorier/portion (kcal): 526

Ingredienser

Fast potatis, 1,4 kg

Olivolja, 8 msk

Paprikapulver, 2 tsk

Rökt paprikapulver, 2 tsk

Salt efter smak

Tillagning

1. Värm ugnen till 220 grader med över- och undervärme.

2. Skölj och torka potatisen. Skär den i ungefär lika stora klyftor med skalet på. Blanda sedan klyftorna i en skål med olja och paprikapulver.

3. Lägg klyftpotatisen på en bakplåtspapperklädd plåt och salta.

4. Grädda i 30-35 minuter, tills potatisen är krispig. Öppna ugnsluckan då och då under gräddningen så att ånga kan komma ut vilket gör potatisen knaprig.