
Kartoffel-wedges aus dem ofen
Tyskland
Ugnsstekta potatisklyftor

Potatis, olivolja och kryddor - det är allt du behöver till dessa krispiga potatisklyftor! Det är otroligt att tillaga dem! Skär först potatisen i klyftor med skalet på, marinera dem och baka dem sedan i den förvärmda ugnen tills de är knapriga. Superenkelt! Passar utmärkt till vinmakarbiff på pfalziskt vis med stekta champinjoner till (recept finns på hemsidan) - och till mycket, mycket annat också.
- Tillagningstid: 45 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4
- Kategori: Huvudrätt
- Kalorier/portion (kcal): 526
Ingredienser
Fast potatis, 1,4 kg
Olivolja, 8 msk
Paprikapulver, 2 tsk
Rökt paprikapulver, 2 tsk
Salt efter smak
Tillagning
1. Värm ugnen till 220 grader med över- och undervärme.
2. Skölj och torka potatisen. Skär den i ungefär lika stora klyftor med skalet på. Blanda sedan klyftorna i en skål med olja och paprikapulver.
3. Lägg klyftpotatisen på en bakplåtspapperklädd plåt och salta.
4. Grädda i 30-35 minuter, tills potatisen är krispig. Öppna ugnsluckan då och då under gräddningen så att ånga kan komma ut vilket gör potatisen knaprig.