
Классический бефстроганов из говядины
Ryssland
Klassisk biff stroganoff

Biff Stroganoff är en traditionell rysk rätt. Det är bäst att använda oxfilé till den. Stekta köttstrimlor tillagas i en krämig sås av smetana och tomat, de blir mycket möra och smakrika. Servera rätten varm med ditt favorittillbehör, som till exempel potatismos.
- Tillagningstid: 40 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 6
- Kategori: Huvudrätt
- Kalorier/portion (kcal): 362
Ingredienser
Oxfilé, 1,2 kg
Salt efter smak
Malen svartpeppar efter smak
Smör, 4 msk
Vetemjöl, 2 tsk
Smetana, 200 g
Tomatpuré, 4 msk
Gula lökar, 4 st
Tillagning
1. Skölj köttet, torka det med hushållspapper och skär det i skivor, cirka 2 cm tjocka.
2․ Banka köttet till en tjocklek av 7-10 mm.
3․ Skär de bankade skivorna tvärs över fibrerna i strimlor, 3-4 cm långa.
4․ Strö salt och peppar över köttet.
5․ Lägg ¹⁄₂ msk smör och mjöl i stekpannan. Sätt på medelvärme och stek under ständig omrörning.
6․ Tillsätt smetana när mjölet blivit ljusbrunt och värm i ytterligare 1 minut.
7․ Tillsätt sedan tomatpuré, rör om och ta bort från värmen.
8․ Värm lite mer olja i en kastrull eller stekpanna med höga sidor och stek köttstrimlorna i den. Stek köttet i små portioner så att det inte släpper ut saft.
9․ Smält resterande smör i en annan stekpanna och stek den tunt skivade löken tills den är gyllenbrun.
10․ Blanda det stekta köttet med löken och såsen.
11․ Värm rätten ordentligt, men utan att koka upp den.