
Kotleciki z kurczaka
Polen
Kycklingbiffar

Bra idé för en snabb middag! Ett recept på hackade kyckling- eller kalkonkotletter! Du kan göra sådana kotletter väldigt snabbt. De är intressanta som alternativ till vanliga pannbiffar – ät dem med pasta eller ris och gärna en sallad.
- Tillagningstid: 1 timme inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4-6
- Kategori: Huvudrätt
- Kalorier/portion (kcal): 460
Ingredienser
Kyckling- eller kalkonfilé, 600 g
Silverlök, 160 g
Gul ost, 100 g
Ägg, 2 st
Vetemjöl, 2 rågade msk
Majonnäs, 2 msk (kan uteslutas)
Färsk basilika efter smak
Färsk bladpersilja efter smak
Färsk timjan efter smak
Färsk oregano efter smak
Salt, 1 tsk
Örtkrydda eller citronpeppar efter smak
Olja efter behov till stekning
Pasta eller ris som tillbehör
Tillagning
1. Börja med att skölja av filéerna. Torka dem sedan med hushållspapper och skär bort eventuellt brosk och senor. Skär de putsade filéerna i små bitar och hacka sedan med en kniv.
2. Riv osten på de stora hålen på ett rivjärn. Skala löken och hacka den fint. Hacka de färska örterna (eller ersätt dem med 2 msk torkade herbes de Provence).
3. Tillsätt 2 medelstora ägg, 3 rågade matskedar vetemjöl och 1 tesked vardera av salt och örtkrydda eller citronpeppar. Blanda allt väl och låt stå i några minuter så att massan stabiliserar sig.
4. Även 1-2 msk majonnäs kan tillsättas till köttblandningen, om så önskas.
5. Värm en stor stekpanna väl och tillsätt oljan. Lägg delar av köttblandningen på pannan med hjälp av en matsked, cirka 1½ msk/biff. Stek varje omgång biffar på medelvärme i ungefär 3 minuter per sida.
6. Lägg de stekta biffarna på hushållspapper och sedan på en tallrik.
7. Servera gärna biffarna med kokt pasta, ris eller andra slags gryn samt grönsaker eller sallad. Rödbetssallad (se recept på hemsidan) passar utmärkt till.