
Куриные грудки с зеленью
Ryssland
Kycklingbröst med örter

En enkel men underbart god kycklingrätt med färska örter, smör och en skvätt citron. Raffinerad enkelhet. På ryskt vis kan till exempel persilja och dill användas.
- Tillagningstid: 20 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4
- Kategori: Huvudrätt
- Kalorier/portion (kcal): 248
Ingredienser
Kycklingfiléer, 4 st
Smör, 60 g
Färska örter, 2 msk
Citronsaft, 2 tsk
Salt, 1 nypa
Vetemjöl, 1 msk
Tillagning
1. Skär varje filé i 2 tunna kotletter på längden. Salta och peppra efter smak, rulla i mjöl, skaka av överflödigt mjöl. Stek i en liten mängd matolja på hög värme i 2-3 minuter på varje sida. Lägg över på ett fat och håll varmt.
2. Smält smöret, blanda med citronsaft och hackade örter. Häll den resulterande blandningen över kycklingfiléerna och servera.