Լուլա քաբաբ

Armenien

Lula kebab

Dessa kebab med köttfärs är vanliga i Armenien men också till exempel i Azerbajdzjan. De görs vanligen på fårkött eller häften får- och hälften nötkött. I just det här receptet får basen vara nötkött. Spetten grillas ofta på en kolgrill av en speciell typ, mangal, men här steker vi dem i en panna. Om du vill kan du ha lavashbröd till och lite sumak kan strös över. Eller servera med adjika med äpplen (recept finns på hemsidan), gärna tillsammans med stekta potatisklyftor, ett sallatsblad och lite lök.

  • Tillagningstid: 1 timme inklusive förberedelser och kylning
  • Antal portioner: 4
  • Kategori: Huvudrätt
  • Kalorier/portion (kcal): 414

Ingredienser

Nötfärs, 1 kg

Gul lök, 1 st

Färsk bladpersilja, 20 g

Färsk koriander, 20 g

Färsk dill, 20 g

Vitlöksklyftor, 3 st

Salt efter smak

Nymalen peppar efter smak

Tillagning

1. Finhacka löken och vitlöken.

2. Blanda alla ingredienser, tillsätt kryddorna och blanda väl tills köttet inte längre fastnar i händerna. Det tar cirka 20 minuter.

3. Ställ in i kylskåpet i cirka 30 minuter.

4. Forma köttet till korvar och trä dem på grillspett.

5. Stek spetten snabbt i en panna med vegetabilisk olja.

6. Servera med adjika (recept på adjika med äpplen finns på hemsidan) eller annan sås.