
Mississippi pot roast
USA
Grytstek från Mississippi

Det här är ett berömt recept på grytstek gjort med endast fem ingredienser. Det härstammar från Robin Chapman från Ripley, Massachusetts, som anpassade ett recept hon fick på 1990-talet. Hon skickade in det till sin lokala kyrkokokbok och resten är historia. Vid ett tillfälle blev detta recept så populärt att New York Times sa att det var "köttet som äger internet". Den är gjord på högrev, en påse au jus-mix (det går bra med brunsås), ranchkrydda, pepperoncini och smör. Det kan vara så att du aldrig kommer att äta en bättre grytstek i ditt liv!
- Tillagningstid: 8 timmar 10 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 6
- Kategori: Huvudrätt
- Kalorier/portion (kcal): 758
Ingredienser
Högrev, 1,4-1,8 kg
Ranchkrydda, 30 g
Au jus-mix, 30 g
Pepperoncini, konserverade, 8 st
Smör, 1,2 dl
Salt efter smak
Malen peppar efter smak
Tillagning
1. Lägg köttet i gryta. Strö ranchkrydda och au jus-såsblandning över hela steken.
2. Lägg pepperoncini ovanpå steken. Lägg en klick smör överst.
3. Sätt på locket och ställ in grytan i ugnen på låg värme. Tillaga i 8–9 timmar. Öppna INTE locket för att kontrollera köttet förrän det har tillagats i minst 8 timmar på låg värme.
4. Strimla det färdiga köttet i mindre bitar med två gafflar. Smaka av och tillsätt salt och peppar om det behövs. Servera med såsen ovanpå potatismos - recept finns på hemsidan på ett perfekt krämigt potatismos.