
牛肉炒饭
Kina
Stekt ris med nötkött

Stekt ris är ett utsökt sätt att använda överbliven ris. Det fungerar faktiskt bäst med kallt ris från föregående kvälls middag. Nötköttet är rikt på protein och smakrikt, och det stekta riset är otroligt gott. Denna rätt är enkel att laga hemma. Koka bara vanligt ris och tillsätt några ingredienser för att skapa en utsökt stekt risrätt.
- Tillagningstid: 30 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4
- Kategori: Huvudrätt
- Kalorier/portion (kcal): 664
Ingredienser
Nötkött, 200 g
Ris, 500 g
Ägg, 2 st
Salladskål, 100 g
Salladslökar, 2 st
Picklad hackad chili, 2 tsk
Salt, 3 krm
Ljus sojasås, 4 tsk
Malen vitpeppar, 1 krm
Kinesiskt matlagningsvin (eller sherry), 3 krm
Olja, 5 tsk
Tillagning
1. Börja med att finhacka nötköttet.
2. Strimla kålen och hacka salladslöken.
3. Skala och vispa ihop äggen.
4. Häll 2 tsk olja i en wok, tillsätt köttet och stek tills det har torkat ut. Tillsätt sedan vitpeppar och matlagningsvin. Häll över blandningen till en skål och ställ åt sidan.
5. Häll 1 msk olja i pannan, tillsätt äggblandningen och tillsätt kålen när äggblandningen har stelnat.
6. Woka. Krydda med 3 krm salt och 2 tsk picklad chili när kålen mjuknat. Woka tills blandningen är jämnt stekt.
7. Tillsätt riset och ljus sojasås och stek tills det fått jämn färg. Tillsätt sedan nötköttet och den hackade salladslöken. Stek tills allt blandats.