
Nougatine de sésame
Frankrike
Sesamkrokant

Denna nougatine, eller krokant, mycket enkel att göra, är också utmärkt med hasselnötter eller pinjenötter. Servera den bruten i bitar till ett gourmetkaffe, eller hackad för att piffa till en kompott eller vispad grädde med vanilj. Eller varför inte lyxa till det ordentligt och göra en norsk omelett med sesamkrokant som en ingrediens. Krokanten fungerar till och med som ett mycket originellt tillbehör till stekt kyckling eller stekta svampar.
- Tillagningstid: 40 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 6
- Kategori: Dessert
- Kalorier/portion (kcal): 198
Ingredienser
Vita sesamfrön, 100 g
Honung, 60 g
Florsocker, 100 g
Tillagning
1. Bryn sesamfröna i en stekpanna med nonstickbeläggning på medelvärme, utan fett, i 5–7 minuter.
2. Koka upp honungen i en kastrull. Tillsätt sockret i tre omgångar och låt honungen koka upp igen mellan varje omgång.
3. Ta bort kastrullen från värmen så snart sockret börjar dofta karamell och rör i sesamfröna. Blanda och häll sedan nougatinen på ett bakplåtspapper. Täck omedelbart med ett annat bakplåtspapper och bred snabbt ut det i ett tunt lager med en kavel. Ta bort pappret och skär omedelbart i strimlor.