
Olive oil bread dip
USA
Olivoljedip till bröd

Denna olivoljedip till bröd är enkel att göra med örter och kryddor, olivolja, färsk vitlök och parmesanost. Servera den med bröd som en enkel förrätt för familj och vänner, eller till en varmrätt som t ex musselsoppa (recept finns på hemsidan)!
- Tillagningstid: 10 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4
- Kategori: Tillbehör
- Kalorier/portion (kcal): 270
Ingredienser
Torkad oregano, 2 tsk
Torkad basilika, 2 tsk
Torkad persilja, 2 tsk
Koshersalt, 1½ tsk
Torkad timjan, 1 tsk
Lökpulver, ½ tsk
Nymalen peppar, ½ tsk
Chiliflakes, ½ tsk (kan uteslutas)
Olivolja (extra jungfruolja), 1,2 dl
Vitlöksklyftor, 3 st
Parmesan, färskriven, 2 msk
Tillagning
1. Blanda de torra kryddorna.
2. Blanda 1 msk av kryddorna med 1,2 dl olivolja, 3 finhackade vitlöksklyftor och 2 msk parmesanost. Förvara resterande kryddor i en lufttät behållare tills de ska användas.
3. Låt om möjligt smakerna smälta i rumstemperatur i 30 minuter innan servering.