Olive oil bread dip

USA

Olivoljedip till bröd

Denna olivoljedip till bröd är enkel att göra med örter och kryddor, olivolja, färsk vitlök och parmesanost. Servera den med bröd som en enkel förrätt för familj och vänner, eller till en varmrätt som t ex musselsoppa (recept finns på hemsidan)!

  • Tillagningstid: 10 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 4
  • Kategori: Tillbehör
  • Kalorier/portion (kcal): 270

Ingredienser

Torkad oregano, 2 tsk

Torkad basilika, 2 tsk

Torkad persilja, 2 tsk

Koshersalt, 1½ tsk

Torkad timjan, 1 tsk

Lökpulver, ½ tsk

Nymalen peppar, ½ tsk

Chiliflakes, ½ tsk (kan uteslutas)

Olivolja (extra jungfruolja), 1,2 dl

Vitlöksklyftor, 3 st

Parmesan, färskriven, 2 msk

Tillagning

1. Blanda de torra kryddorna.

2. Blanda 1 msk av kryddorna med 1,2 dl olivolja, 3 finhackade vitlöksklyftor och 2 msk parmesanost. Förvara resterande kryddor i en lufttät behållare tills de ska användas.

3. Låt om möjligt smakerna smälta i rumstemperatur i 30 minuter innan servering.