
Omleta țărănească la cuptor
Rumänien
Ugnsbakad bondomelett

Här är ett recept på bondomelett, traditionellt och smakrikt, fullt av autentiska smaker. Perfekt för en rejäl frukost eller en utsökt brunch Till denna bondomelett – den perfekta frukosten – behöver du några få ingredienser: ägg, bacon, lök, potatis. Den som vill ha paprika i har det. Och den som vill ha ost i har det. En fräsch grönsakssallad till gör susen och simsalabim fungerar omeletten som huvudrätt.
- Tillagningstid: 35 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4
- Kategori: Huvudrätt
- Kalorier/portion (kcal): 426
Ingredienser
Ägg, 8 st
Bacon, 100 g
Gul lök, 100 g
Potatis, 400 g
Bladpersilja, 4 kvistar
Dragon (eller dill), 2 små kvistar
Olja, 2 msk
Salt efter smak
Malen svartpeppar efter smak
Tillagning
1. Skär baconet i strimlor. Halvera löken på längden och skär den i tunna skivor. Skala potatisen och skär den i små tärningar på 1x1 cm.
2. Stek baconstrimlorna på låg värme tills de börjar ta färg. Lyft dem ur pannan.
3. Häll olja över baconfettet i pannan. Tillsätt lök och potatis. Stek på medelvärme tills potatisen är mjuk och löken doftar sött, i cirka 10 minuter. Rör om då och då.
4. Lägg tillbaka baconstrimlorna i pannan och tillsätt de hackade örterna. Blanda och krydda med salt och peppar.
5. Vispa äggen väl med 2 msk vatten samt lite salt och peppar. Häll ner äggblandningen i pannan. Rör så att potatisen fördelas jämnt. Låt pannan stå på spisplattan tills kanterna börjar dra ihop sig något, i cirka 1 minut.
6. Ställ in pannan i en ugn förvärmd till 190 grader. Låt omeletten grädda i 13 minuter.
7. Lyft över omeletten till en träskiva. Skär den i 8 tårtbitar. Servera gärna med en fräsch grönsakssallad (recept finns på hemsidan).