ପନିର ପକୋଡ଼ା

Indien

Paneerpakodas

Detta är ett enkelt mellanmålsrecept gjort med kryddade paneerbitar panerade med kikärtsmjöl. Det blir en rätt med en saftig och kryddig paneer inuti och ett krispigt kikärtsmjölshölje på utsidan. En perfekt festförrätt eller ett kvällsmål med korianderchutney (recept finns på hemsidan) eller tomatsås.

  • Tillagningstid: 20 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 6
  • Kategori: Huvudrätt
  • Kalorier/portion (kcal): 552

Ingredienser

Ingefärs- och vitlökspasta, 2 tsk

Malen röd chilipeppar (kashmiri), 1½ tsk

Chaat masala, 2 tsk

Torkade bockhornsklöverblad (kasuri methi), 2 tsk

Salt, 1 tsk

Paneer, 18 kuber

Kikärtsmjöl, 3,6 dl

Rismjöl, 4 msk

Malen gurkmeja, ½ tsk

Asafoetida, ½ tsk

Vatten, 2,4 dl

Olja till fritering

Tillagning

1. Först, lägg ingefärs- och vitlökspasta, 1 tsk rött chilipulver, 1½ tsk chaat masala, kasuri methi och ½ tsk salt i en stor bunke. Blanda ihop till en pasta.

2. Tillsätt nu 18 tärningar paneer och täck försiktigt paneertärningarna med kryddpastan. Ställ åt sidan.

3. Börja med kikärtsmjölssmeten genom att blanda kikärtsmjöl och rismjöl i en bunke. Tillsätt gurkmeja, ½ tsk chilipulver, asafoetida, ½ tsk chaat masala och ½ tsk salt. Blanda väl. Tillsätt vatten och blanda ihop till en jämn smet utan klumpar. Tillsätt en nypa bikarboat och rör ihop långsamt. Överblanda inte.

4. Doppa de kryddade paneertärningarna i kikärtsmjölssmeten och täck dem helt. Fritera i het olja. Rör om då och då, se till att de blir tillagade och gyllenbruna runtom.

5. Färdiga att servera, varma och gärna med någon chutney eller tomatketchup!