
Pico de gallo
USA
Pico de gallo

Med färska råvaror och en bra kniv kan en pico de gallo blandas ihop - perfekt till tortillachipsen eller till vilken mexikansk rätt som helst. Färgerna, grönt, vitt och rött, är samma som på den mexikanska flaggan, passande eftersom detta är en mexikansk klassiker och nationalrätt. Från Mexiko har den (förstås) spridits till USA, och den kan till exempel vara en ingrediens i en jalapeño pepper jack burger (recept finns på hemsidan).
- Tillagningstid: 15 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 3-4
- Kategori: Tillbehör
- Kalorier/portion (kcal): 36
Ingredienser
Tomater, tärnade, 2,4 dl
Silverlök, tärnad, 6 msk
Färsk koriander, hackad, 4 msk
Färskpressad limesaft, 2 msk
Vitlöksklyfta, 1 st
Jalapeño, ½ st
Havssalt, ¼ tsk + mer efter smak
Tillagning
1. Finhacka vitlöken och tärna jalapeñon. Rör ihop tärnade tomater, tärnad lök, hackad koriander, limesaft, vitlök, jalapeño och salt i en medelstor skål. Smaka av. Låt stå svalt tills det är dags att servera pico de gallon.
2. Servera som dip med tortillachips, eller som ingrediens i annan matlagning (som t ex jalapeño pepper jack burger; recept finns på hemsidan).