Ranch dip

USA

Ranchdip

Hemgjord ranchdip – den är fyllig och krämig, livfull och örtrik, och det är ett enkelt och uppfriskande sätt att uppgradera såväl färska som panerade och friterade grönsaker. Dippen är utmärkt till luncher, fester, ute i trädgården eller bara att ha till hands som mellanmål med näringsrika grönsaker, som till exempel gurka, broccoli, stjälkselleri, morot eller små chilifrukter. Eller varför inte friterade jalapeñokapsyler (recept finns på hemsidan)?

  • Tillagningstid: 10 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 6
  • Kategori: Tillbehör
  • Kalorier/portion (kcal): 190

Ingredienser

Majonnäs, 1,2 dl

Sour cream (gräddfil), 1,2 dl

Citronsaft, färskpressad, 1 tsk

Färsk bladpersilja, finhackad, 2 msk

Färsk gräslök, finhackad, ¾ msk

Färsk dill, finhackad, ½ msk

Vitlök, finhackad, ½ tsk

Salt, ¼ tsk

Malen svartpeppar, ⅛ tsk

Tillagning

1. Rör ihop alla ingredienser i en bunke. Servera direkt, väldigt gärna till friterade jalapeñokapsyler (recept finns på hemsidan), eller ställ in i en lufttät behållare i kylen i upp till 5 dagar.