Remouladensoße mit sardellen

Tyskland

Remouladsås med sardeller

För att göra majonnäsen bör verkligen ägg, senap och olja ha samma temperatur. Använd en mixer eller en matberedare, blanda äggulorna med lite senap. Tillsätt sedan oljan i lite större portioner och vispa till en slät smet. Det är enkelt när man kan det; temperatur, olja i små mängder och konstant vispning är nyckelord. Såsen passar utmärkt till panerad kungsfiskfilé, recept finns på hemsidan.

  • Tillagningstid: 20 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 4
  • Kategori: Tillbehör
  • Kalorier/portion (kcal): 597

Ingredienser

Äggulor, 3 st

Vitvinsvinäger, 1 msk

Citron, ½ st

Salt efter smak

Dijonsenap, ½ tsk till majonnäsen + 1 tsk till såsen

Olja, 2½ tsk

Nymalen vitpeppar efter smak

Schalottenlök, finhackad, 2 msk

Ättiksgurka, fint tärnad, 150 g

Kapris, hackad, 1 msk

Sardellfiléer, 2 st

Örtvinäger, 1 msk

Färsk körvel, hackad, 1 msk

Färsk dragon, hackad, 1 msk

Tillagning

1. Börja med majonnäsen. Häll äggulor, vinäger, citronsaft, en nypa salt och ½ tsk senap i en skål och vispa ihop. Det är viktigt att alla ingredienser håller samma temperatur!

2. Tillsätt oljan, först droppvis, sedan i en tunn stråle, till ägguleblandningen under konstant omrörning.

3. Rör tills en slät, krämig majonnäs bildas. Smaka av med salt och peppar.

4. Blanchera den hackade schalottenlöken i lite varmt vatten. Finhacka sardellerna. Tillsätt den och alla övriga ingredienser till majonnäsen, blanda, låt vila lite och krydda efter smak.