
Risotto roquette et mascarpone
Frankrike
Rucola- och mascarponerisotto

En risotto som smälter i munnen och innebär ett annorlunda sätt att tillaga rucola. Risotton passar fint till filéad havsabborre (recept finns på hemsidan).
- Tillagningstid: 45 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4
- Kategori: Tillbehör
- Kalorier/portion (kcal): 316
Ingredienser
Arborioris, 250 g
Schalottenlök, 1 st
Olivolja, 1 msk
Vitt vin, 1½ dl
Vatten, ½ l
Rucola, 2 nävar
Salt efter smak
Malen peppar efter smak
Mascarpone, 2-4 msk
Parmesan, riven, 2 msk
Tillagning
1. Skala och skiva schalottenlöken. Skölj och grovhacka rucolan.
2. Värm oljan i en stor gryta, tillsätt schalottenlöken och stek i 5 minuter på mycket låg värme under omrörning då och då.
3. Tillsätt riset och rör om.
4. Deglasera med vinet, låt det avdunsta och tillsätt sedan kokande vatten.
5. Tillsätt salt och peppar, rör om och koka under lock på mycket låg värme i 12 minuter eller enligt anvisning på förpackningen.
6. Ta bort från värmen, rör ner mascarponen och låt vila i 5 minuter.
7. Njut varm med parmesanost.