Rosół z kury wiejskiej z makaronem

Polen

Lantbuljong med kyckling och nudlar

Här är ett recept på lantlig kycklingsoppa med nudlar. En traditionell och utsökt soppa precis som en polsk mormor skulle lagat den. Buljongen tar tid och kräver bra ingredienser. Du behöver lantkyckling, grönsaker och aromatiska kryddor. Den viktigaste regeln när du lagar buljong: Stressa inte. Ett recept på hemlagade nudlar till buljong finns på hemsidan.

  • Tillagningstid: 1 timme inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 4
  • Kategori: Huvudrätt
  • Kalorier/portion (kcal): 561

Ingredienser

Lantkyckling, 1 st

Buljonggrönsaker, 1 sammanbundet knippe (t ex morötter, persiljerötter, rotselleri, purjolök efter smak)

Gul lök, ½ st

Vitlöksklyftor, 3 st

Bladpersilja, 1 knippe

Vatten, 3 l

Kryddblandning för buljong, 2 msk

Hela kryddpepparkorn, 5 st

Hela svartpepparkorn, 5 st

Torkade lagerblad, 3 st

Rosa finkornigt salt, 1 msk

Hemmagjorda nudlar till buljong (se recept på hemsidan) eller spaghetti, 200 g

Tillagning

1. Skär kycklingen i mindre bitar. Skölj och skala grönsakerna. Rosta en halv lök eller lägg den i en torr stekpanna och stek.

2. Lägg de sköljda kycklingbitarna i en kastrull och koka i en timme. Ta bort skummet med en hålslev under tillagningen.

2. Tillsätt grönsakerna, löken, vitlöken och kryddorna och låt sjuda i cirka 2 timmar tills köttet är mört.

3. Krydda med salt och ta bort från värmen i slutet av tillagningen. Ta upp köttet och skär det i mindre bitar. Låt grönsakerna svalna.

4. Koka nudlarna.

5. Lägg nudlar, morotsskivor, kycklingkött och persilja i djupa tallrikar och häll varm buljong över.