Salata de legume proaspate

Rumänien

Fräsch grönsakssallad

Oavsett om du äter den som ensamrätt eller som tillbehör, erbjuder en grönsakssallad flera fördelar. Det är viktigt att konsumera så många färska grönsaker som möjligt, utan att tillaga dem, eftersom vi på så sätt kan få i oss alla näringsämnen och vitaminer de innehåller. Grönsaker har väldigt få kalorier och innehåller inte kolhydrater, istället innehåller de klorofyll, vitaminer, näringsämnen, mineraler och fytonäringsämnen som hjälper kroppen att avgifta och reglera kroppens ämnesomsättningsprocesser. Så var rädd om hälsan, ät grönsaker! 

  • Tillagningstid: 30 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 4
  • Kategori: Tillbehör
  • Kalorier/portion (kcal): 201

Ingredienser

Gurka, 400 g

Rödlök, 300 g

Tomater, 400 g

Paprika, 300 g

Citroner, 2 st

Grönsakskrydda, 10 g

Malen spiskummin, ½ tsk

Torkad timjan, ½ tsk

Torkad basilika, ½ tsk

Vatten, 1 dl (kan uteslutas)

Solrosolja, 0,4 dl

Färsk dill, 1 knippe (kan uteslutas)

Tillagning

1. Skala löken. Putsa paprikan. Hacka löken och paprikan fint. Skär tomaterna och gurkan i skivor. Lägg allt i en skål.

2. Blanda oljan med saften från citronerna samt 1 msk grönsakskrydda. Tillsätt basilika, timjan och spiskummin samt lite vatten om smaken upplevs alltför syrlig.

3. Blanda ner dressingen i salladen och strö över hackad dill om så önskas.