Sałatka z miodową wątróbką z burakami i granatem
Polen
Kycklingleversallad med honung, rödbetor och granatäpple

Kycklingleversallad – en smålyxig restaurangrätt som fungerar fint i Polen. Allt passar perfekt ihop här, man måste bara gilla stekt lever. Som lätt lunch eller middag – utmärkt. Rätten passar även som festsnacks. Vissa älskar den, andra hatar den – lever har en distinkt smak och konsistens. En smakupplevelse garanteras – smaklig måltid!
- Tillagningstid: 15 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4
- Kategori: Förrätt
- Kalorier/portion (kcal): 282
Ingredienser
Kycklinglever, 600 g
Salt efter smak
Malen peppar efter smak
Hallonvinäger, 1-2 msk
Rucola, 2 nävar
Vitlöksklyftor, 1-2 st
Rödbetor, bakade eller ångkokta, 1-2 st
Olivolja, 2 msk
Granatäppelkärnor (eller hallon) efter smak
Färsk timjan efter smak
Flytande honung, 1 tsk
Tillagning
1. Skölj, putsa och torka levern. Värm olivolja i en stekpanna, tillsätt levern och stek på medelvärme. Tillsätt salt i slutet av stekningen.
2. Skär rödbetorna i åttondels bitar.
3. Tillsätt vitlök, vinäger och rödbetor när levern är brynt. Krydda med salt och peppar och tillsätt en tesked honung.
4. Lägg upp ruccolan på tallrikar. Varva levern och rödbetorna om vartannat. Häll på honung- och vinägersåsen från pannan. Strö över granatäppelkärnor eller hallon och timjan. Valnötter kan också användas, de blir ett perfekt krispigt tillägg.