
Salzkartoffeln
Tyskland
Kokt potatis

De populära kokta potatisarna är mycket enkla att tillaga och det perfekta tillbehöret till många kött- och fiskrätter. Jag bjuder på ett recept för den som behöver ;)
- Tillagningstid: 25 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4
- Kategori: Tillbehör
- Kalorier/portion (kcal): 157
Ingredienser
Potatis, fast, 800 g
Salt, 1 msk
Färsk dill efter smak (kan uteslutas)
Tillagning
1. Skölj potatisen noggrant, skala och skölj den igen med kallt vatten.
2. Dela potatisen i fyra delar eller halvor, beroende på storlek, eller skär dem i lika stora bitar.
3. Lägg nu potatisbitarna i en kastrull och fyll på med kallt vatten tills potatisen är täckt. Tillsätt saltet, koka upp, sänk sedan värmen och låt potatisen sjuda i cirka 15–20 minuter tills den är mjuk.
4. Häll av vattnet från potatisen och låt den svalna en kort stund. Ha gärna lite hackad färsk dill över vid serveringen.