Salzkartoffeln

Tyskland

Kokt potatis

De populära kokta potatisarna är mycket enkla att tillaga och det perfekta tillbehöret till många kött- och fiskrätter. Jag bjuder på ett recept för den som behöver ;)

  • Tillagningstid: 25 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 4
  • Kategori: Tillbehör
  • Kalorier/portion (kcal): 157

Ingredienser

Potatis, fast, 800 g

Salt, 1 msk

Färsk dill efter smak (kan uteslutas)

Tillagning

1. Skölj potatisen noggrant, skala och skölj den igen med kallt vatten.

2. Dela potatisen i fyra delar eller halvor, beroende på storlek, eller skär dem i lika stora bitar.

3. Lägg nu potatisbitarna i en kastrull och fyll på med kallt vatten tills potatisen är täckt. Tillsätt saltet, koka upp, sänk sedan värmen och låt potatisen sjuda i cirka 15–20 minuter tills den är mjuk.

4. Häll av vattnet från potatisen och låt den svalna en kort stund. Ha gärna lite hackad färsk dill över vid serveringen.