Sambal terong

Indonesien

Aubergine med chili och ris

Har du aubergine hemma och vill ha den tillagad på ett kryddigt vis? Här är en indonesisk variant med chili och lök. Metoden är enkel och ingredienserna är inte svåra att tillaga. Detta är ett utsökt enkelt recept på aubergine med chili, som kan ätas med ris och bli en hel måltid. 

  • Tillagningstid: 30 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 4
  • Kategori: Huvudrätt
  • Kalorier/portion (kcal): 336

Ingredienser

Aubergine, 2 st

Olja till stekning

Röda chilifrukter, 6 st

Små röda chilifrukter (bird's eye), 10 st eller efter smak

Röda schalottenlökar, 6 st

Strösocker, 1 tsk

Salt efter smak

Buljongpulver efter smak 

Kokt ris som tillbehör

Tillagning

1. Skölj av och putsa auberginerna, skär dem i bitar. Blötlägg i saltvatten i 2 minuter och stek sedan tills de är tillagade. Låt auberginerna rinna av.

2. Mixa ihop chilifrukterna och löken, fräs tills det är tillagat. Tillsätt salt, socker och lite krydda.

3. Tillsätt den stekta auberginen. Rör om ordentligt. Tryck samtidigt lätt så att såsen kommer in i auberginen.

4. Häll i lite vatten, koka tills chilisåsen har absorberats i auberginen. Ta bort när inget vatten finns kvar i pannan.

5. Njut av denna rätt med varmt ris.