
Scaloppine di vitello al limone
Italien
Stekt skivad kalvfilé med citron

Tunt skivat kalvkött med citron är en mycket mjuk rätt, köttet är perfekt för en snabb men välsmakande måltid. Det blir krämigt, väldoftande och smakar intensivt av citron. Scaloppine är det italienska namnet på tunt skivat kött serverad med någon slags reducerad sås. Det finns mååånga varianter - här är en!
- Tillagningstid: 15 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4
- Kategori: Huvudrätt
- Kalorier/portion (kcal): 163
Ingredienser
Kalvschnitzel, 300 g
Citron, obesprutad, 1 st
Vetemjöl efter behov
Salt efter smak
Malen peppar efter smak
Smör, 20 g
Grönsaksbuljong, 1 dl eller mer efter behov
Tillagning
1. Dela citronen och pressa ur saften, ställ den sedan åt sidan. Doppa det tunt skivade kalvköttet i mjöl och skaka sedan av överskottet.
2. Lägg smöret i en stekpanna och låt det smälta. Lägg ner köttskivorna och bryn dem på båda sidor.
3. Tillsätt ett halvt glas grönsaksbuljong och koka i några minuter. Riv över skalet av en citron.
4. Häll över den tidigare pressade citronsaften. Koka kalvköttet i såsen tills den tjocknar. Smaka av med salt och peppar. Servera rykande hett.