Շաուրմա հավի մսով

Armenien

Shawarma med kyckling

Armenisk feel-good-mat med kyckling. Kanske är det vanligare med fläskkött i gatuköken i men kyckling kommer nog som god tvåa. Inte så tillkrånglat, detta - en sås som består av majonnäs, ketchup och vitlök. Precis som i Armenien :)

  • Tillagningstid: 35 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 4
  • Kategori: Huvudrätt
  • Kalorier/portion (kcal): 628

Ingredienser

Lavashbröd, 4 st

Kycklingbröst, 200 g

Vitkål, 100 g

Morötter, 4 st

Ättiksgurkor, 4 st

Vitlöksklyftor, 4 st

Majonnäs, 4 msk

Ketchup, 4 msk

Färska örter (t ex bladpersilja), 40 g 

Olivolja, 4 msk

Salt efter smak

Malen svartpeppar efter smak

Tillagning

1. Blanda ihop majonnäs, ketchup och riven vitlök.

2. Skär kycklingbröstet i långa strimlor och stek i olivolja.

3. Skär kål, morötter och gurka i tunna, långa strimlor, tillsätt till den hackade persiljan och blanda.

4. Vik ut lavashbrödet, bred den färdiga såsen på den, tillsätt sedan de strimlade grönsakerna och sedan det stekta kycklingbröstet.

5. Vik ihop kanterna på lavashbrödet och rulla ihop den som en rulle.

6. Lägg rullen på en grillpanna och stek shawarman i 2 minuter på varje sida. Upprepa med övriga lavashbröd. Klart!