
Simple chicken and bacon salad
Storbritannien
Enkel kyckling- och baconsallad

Denna enkla kyckling- och baconsallad är inte särskilt fancy, den är bara riktigt god och enkel att göra. Den är också väldigt lätt att anpassa efter din personliga smak. Servera den gärna med en honungs- och senapsdressing (recept finns på hemsidan).
- Tillagningstid: 35 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4
- Kategori: Huvudrätt
- Kalorier/portion (kcal): 540
Ingredienser
Kycklingbröst eller -lår, ½ kg
Färskpotatis, 400 g
Paprika, 1 st
Gurka, 200 g
Blandade salladsblad, 100 g
Hjärtsallat, 2 st
Krasse, 1 kruka
Majskorn, konserverade, 340 g
Plommontomater, 250 g
Baconskivor, 8 st
Havssalt, ¼ tsk
Malen svartpeppar, 1 nypa
Solrosolja, ½ tsk
Tillagning
1. Skär potatisen så att alla bitar blir ungefär lika stora. Koka dem i en kastrull med saltat kokande vatten tills spetsen på en kniv lätt går in i dem. Låt rinna av och ställ åt sidan
2. Tärna kycklingen i lagom stora bitar och krydda med salt och peppar. Värm en stor stekpanna på medelhög till hög värme, tillsätt sedan solrosoljan.
3. Tillsätt kycklingen när oljan blivit varm och skaka pannan då och då i 5 minuter.
4. Tillsätt den tärnade paprikan och låt steka i ytterligare 2-3 minuter tills kycklingen är genomstekt och har fått färg och paprikan har mjuknat något.
5. Ta bort kycklingen och paprikan från pannan och tillsätt det tärnade baconet.
6. Tillsätt den avrunna potatisen när baconet har släppt lite av sitt fett. Låt steka tills både potatis och bacon blivit knapriga.
7. Medan ingredienserna tillagas kan salladen förberedas. Skölj alla grönsaker och skär dem efter egen preferens. Lägg i en stor salladsskål tillsammans med den avrunna majsen.
8. Tillsätt de varma ingredienserna när de har svalnat i 5 minuter eller så. Blanda ihop allt och servera gärna med honungs- och senapsdressing (recept finns på hemsidan).