
Tagliatelle alla salsiccia
Italien
Tagliatelle med salsiccia

Tagliatelle med salsiccia är en fyllig och smakrik liten rätt, perfekt som en lätt söndagslunch. Receptet är enkelt och går snabbt, den som vill krångla till det en aning kokar ihop allt till en ragu med lite rödvin som får puttra lång tid. Här skippar vi vinet och koncentrerar oss på att göra det snabbt och lätt - och fortfarande väldigt gott!
- Tillagningstid: 30 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4
- Kategori: Huvudrätt
- Kalorier/portion (kcal): 804
Ingredienser
Salsicciafärs, 400 g
Tagliatelle, 320 g
Konserverade tomater, 150 g
Gul lök, ½ st
Morot, 1 st
Stjälkselleri, 1 st
Vitlöksklyfta, 1 st
Färsk rosmarin, 1 kvist
Färsk salvia, 4 blad
Citron, ½ st
Parmesanost, 80 g
Salt efter smak
Malen peppar efter smak
Olivolja (extra jungfruolja) efter smak
Zucchini, 1 st
Tillagning
1. Finhacka salsicciafärsen.
2. Hacka lök, vitlök, rosmarin, selleri, morot och zucchini, lägg i en stekpanna med non-stick-beläggning och stek i 5 minuter. Tillsätt tomater, salviablad och salsicciafärs och fortsätt steka i ytterligare 5-10 minuter. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
3. Koka tagliatellen i rikligt med kokande saltat vatten. Häll av vattnet och lägg tagliatellen i pannan med såsen när den är kokt (efter cirka 10 minuter),
4. Låt allt koka ihop i några minuter.
5. Strö över riven parmesan och servera.