Homemade tartar sauce

USA

Hemgjord tartarsås

Denna tartarsås görs i ordning på fem minuter med ingredienser som ofta finns i kylskåpet redan innan. Inlagd gurka och kapris ger syrlighet och krispighet, persilja och dill ger fräschör, citronsaft ger välbehövlig syra och den krämiga majonnäsen gör allting bättre. Det fungerar fint att doppa krispiga pommes frites i såsen liksom alla möjliga friterade skaldjur. Och som tillbehör till frityrstekt flundra (recept finns på hemsidan) - mums!

  • Tillagningstid: 5 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 6-8
  • Kategori: Tillbehör
  • Kalorier/portion (kcal): 524

Ingredienser

Citron, ½ st

Schalottenlök, liten, 1 st

Dillinlagd gurka, ½ st

Kapris, 2 msk

Färsk bladpersilja och/eller färsk dill, hackad, 2 msk

Majonnäs, 2,4 dl

Nymalen svartpeppar efter smak

Tillagning

1. Förbered följande och lägg varje ingrediens i samma medelstora skål allt eftersom: Pressa saften från ½ medelstor citron - 1 msk är lagom. Finhacka 1 liten schalottenlök (cirka 2 msk). Grovhacka inlagd gurka (drygt 1½ dl) och 2 msk avrunnen kapris. Finhacka bladen och de mjuka stjälkarna från färska persiljeblad, färsk dill eller en kombination (2 msk).

2. Tillsätt 2,4 dl majonnäs och rör om. Smaka av och krydda med nymalen svartpeppar. Låt stå i 30 minuter så att smakerna smälter samman innan servering.