Turkey club sandwich

USA

Club sandwich på kalkon

Detta recept på kalkon-club sandwich handlar om klassiska smaker och texturer. Mör kalkon, krispigt bacon, sallad och tomat staplat på rostat bröd som är generöst täckt med majonnäs. Här används bara två skivor bröd för att göra smörgåsen lättare att hantera, men för den som så önskar kan ett lager till byggas på.  Perfekt till en picknicklunch och en avslappnad middag.

  • Tillagningstid: 15 minuter inklusive förberedelser
  • Antal portioner: 4
  • Kategori: Huvudrätt
  • Kalorier/portion (kcal): 1 382

Ingredienser

Franskbröd, fullkorn, 16 skivor

Majonnäs, 1,8 dl

Kalkonkött, påläggsskivor, 680 g 

Bacon, 16 skivor

Salladsblad, 8 stora

Tomat, 16 skivor

Tillagning

1. Rosta brödskivorna. Bred majonnäs på ena sidan av varje skiva bröd. Varva skivad kalkon, stekt bacon, salladsblad och tomatskivor på hälften av brödskivorna. Lägg de andra skivorna bröd ovanpå för att göra smörgåsar. Dela dem gärna på diagonalen.