
ଭେଜ୍ ସଫା ସୁପ୍
Indien
Klar grönsakssoppa

Detta recept på en klar soppa är perfekt för den som håller koll på sin vikt, eftersom den är full av grönsaker som är rika på fiber och nästan helt fettfria. Klara grönsakssoppor är också mycket mättande och kan enkelt serveras som mellanmål, måltid eller till och med förrätt. Dessutom är en klar grönsakssoppa perfekt vid förkylning eller matsmältningsbesvär. Och så är ju receptet perfekt för vintern eller kalla klimat när soppan serveras riktigt varm.
- Tillagningstid: 25 minuter inklusive förberedelser
- Antal portioner: 4
- Kategori: Huvudrätt
- Kalorier/portion (kcal): 72
Ingredienser
Olivolja (eller annan olja), 1 tsk
Vitlöksklyftor, 2 st
Färsk ingefära, 2½ cm
Salladslök, finhackad, 1¼ dl
Broccolibuketter, 2½ dl
Champinjoner, 5 st
Morot, 1 st
Vitkål, grovhackad, 2½ dl
Grönsaksbuljong (eller vatten), 1,2 l
Salladsblad, grovhackade, 2½ dl
Salt efter smak
Malen svartpeppar, 1 tsk
Citronsaft, 1 msk
Tillagning
1. Värm först oljan i en stor panna. Använd olivolja för ett hälsosammare alternativ. Fräs finhackad vitlök och hackad ingefära på hög värme i en minut.
2. Tillsätt salladslöken och fortsätt fräsa. Alternativt kan vanlig lök användas.
3. Tillsätt tunt skivade champinjoner och fräs tills de släpper ut vatten. Champinjoner släpper ut vatten när de steks, så fräs i 2 minuter.
4. Tillsätt grönsaker efter eget val, t ex broccoli, hackade morötter och grovhackad kål.
5. Tillsätt salt och fräs på hög värme i 2 minuter.
6. Tillsätt sedan grönsaksbuljong eller vatten.
7. Låt soppan sjuda i 10 minuter, eller tills grönsakerna är delvis kokta.
8. Tillsätt grovhackade salladsblad. Överkoka dem inte, då förlorar de sin krispighet.
9. Tillsätt peppar och blanda väl.
10. Låt sjuda i 5 minuter för önskad konsistens.
11. Tillsätt citronsaft för en syrlig smak. Detta är valfritt.
12. Servera slutligen den klara grönsakssoppan mycket varm.